Інформаційний бюлетень «Редукціон» № 9-10-11 (139-140-141) — жовтень, листопад, грудень 2017 року
Інформаційний бюлетень «Редукціон» № 9-10-11 (139-140-141) — жовтень, листопад, грудень 2017 року


 



 


Яку процедуру закупівлі Ви найчастіше використовуєте?







Журналісти RIA/20minut.ua продивились самі дивні, дорогі і дешеві госзакупівлі на Prozorro, які були проведені чи тільки відбуваються у  області. Деякі з них просто дивують.
Годинники, жіночі сумочки, драбини для пенсійного фонду, телефони Нокіа, ножі тощо. чого тільки не знайдеш у електронній системі публічних закупівель.
Більярдні столи
Відкриває наш хіт-парад госзакупівель Тернівська сільська рада з Козятинського району. Саме тут у червні вирішили придбати більярдний стіл. От що пишеться у бажанні сільради “Більярдний стіл російська піраміда "класік" з доставкою до місця призначення клас любітельскій”,- так пишуть у тендерній документації.
Очікувана вартість була - 18 тисяч гривень. Але торги пройшли успішно і сільрада до 29 червня має отримати свій більярдний стіл за 15 380 грн. Але Тернівка не єдине село, де хочуть тримати кий у руках і катати шари. Так Кричанівська сільська рада з Могилів-Подільського району придбала собі більярдний стіл і інвентар у 2016 році за 17 800 грн.
Драбини в Пенсійний фонд
Цей тендер також здивував. Головне управління Пенсійного Фонду у Вінницькій області оголосило тендер на закупівлю...10 драбин. Навіщо аж 10 - невідомо.
Кожна має мати робочу висоту до 3,5 метрів і витримувати до 150 кг. Очікувана вартість за всі десять драбин - 11 тисяч гривень.  
Спортивні годинники
Управління фізичної культури та спорту вінницької ОДА закупає чотири спортивних годинники Puma або Adidas.
Пишуть, що обов’язково мають бути оригінальними. Очікувана вартість за всі - 8000 грн, тобто по 2000 грн за кожен.
Телефони Nokia
Відділ культури і туризму Мурованокуриловецької РДА вирішило придбати телефон Nokia 216 Dual Sim. І не один, а одразу три. Очікувана вартість за всі становила - 3000 грн. Але сторгувались і за три телефони вони заплатять 2662 грн.
Ніж - 423 одиниці
Управління освіти, фізичної культури та спорту Гайсинської районної державної адміністрації здивувало закупівлею. Вони бажають отримати за 9485 грн ножі...17 наборів і 423 сервіровочних. Але навіщо чотири сотні ножів - невідомо

Велосипеди “Україна!”
Хто ж як не українці будуть підтримувати вітчизняного виробника велосипедів! Комунальна установа "Бершадський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" замовило собі 27 велосипедів “Україна”. Обов’язково з низькою рамою. Для жінок! За всі 27 велосипедів заплатять 52 тисячі 650 гривень. Мабуть це для лікарів. Все ж ліпше на двоколісному їхати чим пішки.  

До речі ця ж установа замовила собі перфоратор. Навіщо медикам перфоратор - загадка. Але за перфоратор PowerPlus POW*1170 вони заплатили 2700 грн.
Жіночі сумки
Ця установа вирішила зробити жінкам і справді приємно! Територіальний центр соціального обслуговуванняГайсинського району вирішив замовити “індивідуальні жіночі сумочки”. І не одну-дві. А цілих 60 штук.

Очікувана вартість становила 18 тисяч гривень, але єдина пропозиція зупинилась на позначці - 10920 грн. Навіщо стільки сумок - невідомо.
Найдорожча закупівля
Що ж може бути дорожчим за наші вітчизняні дороги! Самий дорогий тендер в прозорро - 915 мільйонів гривень. І виграв його "Вінницький облавтодор". За 884 мільйони 950 тисяч гривень це підприємство має ремонтувати і утримувати дороги у нашій області. 

Найдешевша закупівля
"Вінницяоблводоканал" уклав договір на закупівлю беконітової прокладки. Є підписаний договір. Вартість закупівлі - 16 гривень і 99 копійок.

Про автомобілі і мотоцикли
Найдорожчий мотоцикл, який був придбанний у нашій області, був Honda GLR 125 WN. Його придбав Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області за 52 885 грн.

125 кубів - не так вже і багато. Але навіщо сервісному центру мотоцикл? Як каже речник регіонального сервісного центру МВС Вінниччини Володимир Мотичко, мотицикл купили для того, аби приймати іспити по категорії "А".
Чотири позашляховика Mitsubishi L200 придбало собі "Вінницяобленерго". Вартість чотирьох авто - 3 млн 999 тисяч гривень. Пишуть, що ці автомобілі потрібні для перевезення вантажів.

Також Обленерго придбало собі мікроавтобус Ford Tourneo Custom за 922 тисячі гривень. а це приблизно 35 тисяч доларів.

Джерело: https://vn.20minut.ua/Groshi/sami-divni-i-tsikavi-zakupivli-v-oblasti-drabini-nozhi-i-bilyardni-sto-10618280.html