Інформаційний бюлетень «Редукціон» № 9-10-11 (139-140-141) — жовтень, листопад, грудень 2017 року
Інформаційний бюлетень «Редукціон» № 9-10-11 (139-140-141) — жовтень, листопад, грудень 2017 року


 



 


Чи готова Україна до запровадження електронних державних закупівель



Британські фермери отримають вигоду з плану державних закупівель
21 липня 2014
 Елеонора Маккей
Прем'єр-міністр Девід Кемерон оголосив потенційну підвищення £ 400 мільйонів фунтів стерлінгів  для британського харчових підприємств, це рух  було підтримано Національним союзом фермерів (NFU).
Кемерон розповів аудиторії в Королівському валлійському шоу сьогодні (21 липня), станом на 2017 Англійська державного сектора будуть направлені на покупку свіжих місцевих сезонних продуктів в те, що називається план з державних закупівель. Державний сектор в даний час витрачає 1,2 млрд. фунтів стерлінгів на їжу і питво, 600 млн фунтів з яких імпортної  продукції і, за даними уряду, 400 млн фунтів з яких може бути здобутий у Великобританії. Кемерон заявив: "Наш  довгостроковий економічний план все про підтримку виробників  і роботяг  - і ніхто не робить більш або працює так складно як у Великобританії сьогодні, ніж наших фермери. Відкриваючи ці контракти, ми можемо допомогти їм створити більше робочих місць, інвестувати у свій бізнес і переконатися, що люди в нашій країні мають більш здоровий спосіб життя. Це потрійна перемога - і буде означати більш світле майбутнє для нашої країни ". тепер покупці державного сектора буде оцінювати потенційних постачальників за  п'ятью ключовим критеріями: як їжа виробляється і чи була вироблена  їжа локально; здоров'я і поживної цінності їжі яку придбали; ефективності використання ресурсів виробництва їжі, наприклад, використання води та енергії і відходів виробництва; наскільки закуплена їжа  відповідає соціально-економічним пріоритетам уряду, таким як залучення МСП (малих і середніх підприємств); і якість обслуговування і співвідношення ціни і якості (value for money). План публічних закупівель держави, який центральний уряд відкриє 200 млн фунтів з "очікуванням" іншої частини державного сектора, в тому числі шкіл і лікарень, буде також використовувати критерії. Новопризначений секретар навколишнього середовища Елізабет Трас (Elizabeth Truss) додав: ". Цей крок означатиме, що їжа, подана в їдальнях в державному секторі може бути  більш місцева, сезонна і смачніша".  План, заснований на дослідженні огляду д-р Пітера Бонфилда  (Peter Bonfield)  в суспільної продукції закупівель, аплодували в NFU, які закликають  роздрібних торговців сприяти просуванню британської яловичини і баранини . NFU сказав, що був "зачарований"  новинами. "Ми вітаємо роботу, яку д-р Пітер  Бонфилд  зробив для розвитку нову архітектуру для закупівель державного сектора, яка прагне  більше вибирати британську їжу у державному секторі на місцях. Ця мета, щоб зросла кількість місцевих джерел їжі і пиття,  дзвони нашого власного широкого прагнення зростання британського фермерського господарства, сказав NFU заступник президента Мінете Баттерс (Minette Batters). «Звичайно, кажучи, що більше британська їжа підходить до наших стандартів виробництва це одна справа. Щоб переконатися, що це відбувається на землі, важливо, щоб покупці державного сектора та громадського харчування знали, що вони можуть легко задовольнити плани прагнення простого пошуку їжі стандартам «червоного трактор» (Red Tractor standards), широко визнанної марки британських стандартів виробництва продуктів харчування ", Баттерс зробив висновок.
- стаття за цією електронною адресою: http://www.meatinfo.co.uk/news/fullstory.php/aid/17208/British_farmers_to_benefit_from_public_procurement_plan_.html#sthash.w3sFl63S.dpuf