Інформаційний бюлетень «Редукціон» № 9-10-11 (139-140-141) — жовтень, листопад, грудень 2017 року
Інформаційний бюлетень «Редукціон» № 9-10-11 (139-140-141) — жовтень, листопад, грудень 2017 року


 



 


Чи готова Україна до запровадження електронних державних закупівель



США оголосили тендери на закупівлю наступальної кіберзброї
Ця інформація була опублікована на web- сайті держзакупівель США представниками американських ВПС і DARPA. Як повідомляє видання «Комерсант» з посиланням на повідомлення на web-сайті державних закупівель США, американські відомства (управління перспективних науково-дослідних розробок Пентагону DARPA і ВПС США) оголосили два тендери, метою яких є придбання наступальної кіберзброї (спеціального ПЗ, призначеного для проведення хакерських атак).
«З першого (Ред. - тендеру) витікає, що командування ВПС приступило до підготовки комплексної програми під назвою CWOC - (Cyberspace Warfare Operations Capabilities, Можливості ведення військових операцій в кіберпросторі)», - упевнені у виданні.
Зауважимо, що в умовах тендеру США виразили готовність витратити порядку $10 мільйонів на придбання шкідливих програм, які дозволять «знищувати, послабляти, порушувати, вводити в оману, спотворювати і захоплювати» комп'ютерні системи потенційного супротивника.
Серед іншого американські військові мають намір «виводити з ладу, у тому числі за допомогою DDoS- атак, заражати і зламувати операційні системи, сервери й інші мережеві облаштування супротивника», а також «встановлювати тимчасовий контроль над кіберпростором».
Другий тендер DARPA припускає придбання програми «Plan X» за $110 мільйонів. Йдеться про масштабне дослідження кіберможливостей потенційних супротивників, а також про створення інтерактивної карти Digital battlefield map (вона відображатиме об'єкти військової інфраструктури супротивника і ступінь їх захищеності і тому подібне).
У МЗС РФ, у свою чергу, прокоментували: «США по суті самі ініціювали перший виток гонки кіберозброєння. Наслідки таких дій сьогодні передбачити неможливо».
http://portaltele.com.ua/news/internet/12715-2012-09-03-05-19-47.html